Nieuws

afbeelding van Davy Carpels

J-ploeg: Speelweek 2 & 3

Davy Carpels

Stekene J – Stekene I

De clash der Stekense titanen, de jeugd en vader versus de iets oudere jeugd en hun wijze leider. Dit zijn de ontmoetingen waar je naar uitkijkt, de kans om die prille volwassenen een pak voor hun broek te geven. Toegegeven dat dit niet echt gelukt is maar ondanks de 04 – 12 uitslag hebben we ons vel duur verkocht. Voor Stekene J treden Kenny, Steff, Maarten en ikzelf Davy in de ring en voor Stekene I zijn dat Paul, Stijn,Bart en Victor. Op papier is de I-ploeg sterker met hun 4 x E6 –en tegen J-ploeg met 1x E6 en 3 x NG maar met het gedacht “ fight till you drop “ gaan we vol voor de overwinning. Maarten neemt het als eerste op tegen Bart terwijl Steff de paletten kruist met Paul, Waar Maarten geen raad weet tegen Bart’s spel lukt het Steff aanvankelijk om aansluiting te vinden met Paul en na twee sets staat het 1-1, Paul schakelt zijn verdedigend spel een versnelling hoger en wint de match met 1-3 wat de tussenstand op 0-2 brengt, geen gedroomde start dus.

In de tweede ronde neemt Davy het op tegen Victor en Kenny start tegen Stijn, De eerste set kan ik vrij vlot naar mij toe trekken de tweede moet ik nipt aan Victor geven om vervolgens de laatste twee met een iets groter verschil aan Victor moet laten 1-3 dus. Kenny doet net hetzelfde tegen Stijn en dat brengt de tussenstand op 0-4 (het neerzetten van deze tussenstand doet zelfs pijn)

De volgende ronde moet alles terug laten keren, Maarten v/s Paul brengt geen soelaas dan maar Steff v/s Bart. En ja hoor de eerste set is voor Steff de drie volgende spijtig genoeg niet tussenstand 0 – 6 .

Vervolgens mag ik op privéles bij Stijn en yipiekajee Kenny weet Victor te verschalken en brengt daarmee de eerste punten op het bord. In de vijfde ronde moet Maarten het onderspit delven tegen Stijn en lukt het Steff ook niet om Victor aan de kant te schuiven. Voor de zesde ronde mogen de twee oudjes het tegen mekaar opnemen (Davy v/s Paul) Paul neemt nipt de eerste set met geweldig verdedigend spel maar de volgende twee kan ik toch dankzij een tactische aanpassing mijn richting uittrekken, de vierde is weer voor Paul en een spannende belle moet beslissen wie de overwinning mag claimen en gelukkig is dat de J-ploeg Kenny speelt ook een 5 setter tegen Bart en kan ook deze in ons voordeel beslechten wat de tussenstand op 3-9 brengt. Maarten gaat in zijn laatste ronde tegen Victor aan de slag en kan ook hier geen puntje sprokkelen waar Steff als enige de losgeslagen Stijn kan afstoppen en puntje voor de ploeg pakt. De laatste ronde is tussen Davy en Bart en Kenny en Paul beide spelen een 4 setter die in het voordeel van Stekene I eindigt. Wat resulteert in een eindstand van 4-12 (Kenny 2; Davy 1; Steff 1 en Maarten Bedroefde emoticon)

Sint-Niklase G beter gekend als de noppenploeg – Stekene J

Daar onze sterkmaker Kenny niet mocht spelen van zijn madam (iets met trouwen of zoiets) hadden we de eer een jonge deerne als vervanging mee te krijgen namelijk Sarah Heyse die met een hele supporter bus arriveert. Met 4 NG’s tegen 3 x E6 en 1 x NG belooft dit weer een boeiende avond te worden. Stekene speelt dus met Davy; Steff ; Maarten en Sarah tegen Jozef(E6); Erwin(E6); Tim(E6) en David (NG). Waar Steff de eerste set wint tegen de noppen van Tim moet hij de tweede en derde toch aan Tim laten die ondanks zijn rolstoel scherp uit de hoek kan komen gelukkig kan hij de situatie terug rechttrekken en de eerste match winnen.Davy verliest zijn eerste match met 1-3 tegen David. Maarten en Sarah verliezen beide ook hun eerste wedstrijd tegen respectievelijk Jozef en Erwin die beide ook met materiaal (Noppen en vuile noppen) spelen wat de tussenstand op 3-1 brengt in het voordeel van St-Niklase. De volgende ronde kan Steff in en viersetter David opzij schuiven en Davy wint redelijk makkelijk met 0-3 zijn revanche match tegen Tim waar hij vorig seizoen de duimen had voor moeten leggen, tussenstand 3-3. Waar Maarten vecht tegen de noppen van Erwin en het verliest met 0-3 lukt het Sarah om Jozef het vuur aan de schenen te leggen, ze winnen beide om de beurt een setje waar Jozef aan het langste eind trekt en de belle naar zich toetrekt en de tussenstand op 5-3 brengt. Ronde vijf is voor Maarten tegen David en Sarah tegen Tim, beide verliezen met 3-1. Steff en Davy doen het niet beter tegen Erwin en Jozef. Waar Steff nog tot 3-1 komt tegen Erwin gaat Davy met 3-0 onderuit tegen Jozef, tussenstand 9-3 het kalf is verdronken maar opgeven staat niet in onze woordenboek. Zowel Sarah – David als Maarten - Tim worden tandenknarsende 5 setters waar St-Niklase spijtig genoeg twee maal aan het langste eind trekt. De laatste ronde neemt Steff het op tegen Jozef en Davy tegen Erwin, Steff heeft problemen met de noppen van Jozef en verliest dan ook met 3-0. Davy heeft nog een eitje te pellen met Erwin die hem vorig seizoen een droge 3-0 aansmeerde en kan in een felbevochten 5 setter in de beslissende set bij 11-11 een netje uit zijn mouw schudden (geluk moet afgedwongen worden Emoticon die tong uitsteekt) 11-12 dus, om zeker te zijn van de overwinning doet hij dit huzarenstukje nog eens fijntjes over maar voegt er nog voor alle zekerheid nog een kantje bij 11-13 Erwin had zijn pruimen al vroeger in de wedstrijd geserveerd Davy deed het op het moment dat het er om gaat Duivel. eindstand 12-4.
(Steff 2; Davy 2; Maarten 0 Sarah 0)

Sponsors