Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Stekene B - Berlaar C: 7-9

Yves Van Stappen

"Hoe zit dat met de B-ploeg?" hoor ik u al denken. Wel, de B-ploeg heeft al enkele moeilijke matchen achter de rug. Manu schrijft over de eerste twee matchen wel nog een verslagje, van zodra hij terug nuchter is na de overwinning van Lokeren tegen Metalist Kharkiv.
Maar goed, tijd voor een verslagje van wedstrijdweek 3 voor de B-ploeg. Een B-ploeg die grondig door elkaar gehaald werd. Jeroen waande zich woensdag Pieter van den Hoogenband en moest dat bekopen met een blessure. Manu was op zijn beurt nog snel op zoek naar een witte zakdoek, om te gebruiken tijdens Michel Sardou’s bekendste lied tijdens de trouw van Kapitein Kenny (proficiat Kenny!). De twee invallers van dienst waren Richard en Glenn.
Berlaar reisde af naar Stekene met 2xB6, C0, C2.

Het werd een rare match. Net zoals de collega’s van de A-ploeg ’s middags, nam de B ploeg een raketstart. In een mum van tijd stond het 6-2, waarbij vooral Richard wist te verrassen door de scalp te nemen van zowel Wim (B6) als Dominique (B6).
Glenn verging het iets minder. Hij moest, ondanks goed spel, telkens het onderspit delven. Helaas moesten we daarna ondervinden dat het spreekwoord ‘mooie liedjes duren niet lang’ ook kan gelden in de sport. Richard had zijn beste pijlen ondertussen verschoten en Glenn had te weinig promille in zijn bloed. 2 verliespartijen waren het gevolg. Ook Yves en Maichel trokken aan het kortste eind in 2 belles. Van 6-2 voor naar 6-6. Richard had geen energie meer voor de laatste match, waardoor we op een 6-7 achterstand kwamen. Glenn had ondertussen genoeg glazen boterhammen binnen om een berematch te spelen, ware het niet dat de tegenstandster van het vrouwelijke geslacht was. Of dat er iets mee te maken had of niet, geen idee, feit was wel dat we op de rand van een verlies stonden. 6-8 in het krijt.
Maichel kon zijn laatste wedstrijd nog winnen, maar Yves moest zijn meerdere erkennen in Dominique in 5 sets. Een 7-9 eindstand stond omstreeks 12u op het bord. Zuur, maar de aangename matchen verzachtten het leed wel, voor zover dat kon.

Achteraf werd er nog verbroederd met de sympathieke tegenstanders. De hongerigen werden gespijsd, de dorstigen gelaafd, de nachtelijke restaurants gerecenseerd en de nummers van de apothekers van wacht opgeslagen in de telefoon. Omstreeks 02:00 werd de club veilig afgesloten, klaar voor de veteranen die de dag erna aan de slag moesten.

Alla settimana prossima!

Sponsors