Toon De Block

Beste lezers,

Na enige vertraging dan toch de samenvatting van de voorbije speelweken VTTL van the A-team, meer bepaald speelweken 3, 4 en 5. Door de bouwwerken, vermoeidheid en talrijke andere excuses kon ondergetekende even geen computerscherm meer zien en werden de samenvattingen even uitgesteld. Maar bij deze!

Speelweek 3 : A-team klopt glansrijk titelkandidaat Verviers

Speelweek 3 beloofde ons een mooie affiche. Verviers was de tegenstander van dienst en net zoals het vorige jaar bestond dit team uit een stel jonge knapen. Hun doelstelling dit jaar was onveranderd gebleven in vergelijking met vorig jaar : meedingen voor de titel. Ze kwamen dan ook met hun voltallige ploeg (4x B2) opdraven. Wij stelden onze vaste formatie daar tegenover.

Bart en Christophe gaan van start en beiden met succes. Bart, ook wel beter bekend onder ons als de tovenaar, kan steeds aanklampen in zijn match tegen Bruno en maakt vervolgens zelf het verschil in set 5 waardoor het eerste punt voor Stekene reeds genoteerd kon worden! Christophe verliest in 4 nipte sets van Benjamin. Ondanks de verloren match toch een goede wedstrijd die eigenlijk alle kanten op kon gaan. Svekke en Toon konden toen al een kloofje slagen en deden dit vervolgens ook door respectievelijk Florence (3-1) en Romain (3-0) te verschalken. Topstart!

In rondje 2 nam Christophe het op tegen Bruno. Deze laatstgenoemde is mentaal niet altijd de sterkste en daar kon Christophe telkens van profiteren. Zowel in set 1 als set 2 kon hij telkens de set beslissen bij een 11-10 en 12-11 stand maar het mocht niet zijn. Set 3 ging uiteindelijk ook verloren met het kleinste verschil. Hier zat heel wat meer in. Bart speelt op zijn tafel zijn 2de belle en kon ook deze verzilveren tegen Benjamin! Toon maakt dan korte metten met Florence en Svekke doet hetzelfde met Romain. Er stond zowaar een tussenstand van 6-2 op het bord.

Na de pauze gaat Stekene verder op haar elan. Christophe speelt nu ook goed mee met Florence en ook in deze match waren er genoeg kansen om de wedstrijd binnen te halen maar Florence kan een 3de punt op het scorebord zetten voor Verviers. Bart triomfeert op zijn beurt tegen Romain. Toon speelt dan tegen Bruno en komt vlot voor. Bruno kan echter de volgende 2 sets makkelijk binnen halen. Ook in set 4 zag het er naar uit dat het mis zou lopen maar het tij keerde alsnog voor Toon en op die manier, in de belle, was het 8ste punt voor Stekene een feit waardoor er zeker een gelijkspel werd gehaald. Svekke speelt op dat moment ook nog een thriller van formaat maar hij laat zien dat hij nog steeds op de belangrijke punten er kan staan en haalt zo het 9de punt binnen waardoor de overwinning ons niet meer kon afgesnoept worden! Een superresultaat tegen 1 van de titelkandidaten. Bart speelt in zijn laatste match nog tegen Florence maar was het dat pintje bier? Of was het reeds de euforie van de overwinning? Bart moest uiteindelijk de overwinning aan Florence laten. Christophe tracht Romain het leven nog zuur te maken maar het mocht niet baten. Achteraf gezien zat er zeker meer in voor Christophe. Hij mag zeker en vast terugkijken naar deze match met een goed gevoel. De 'net niet momenten' zullen keren. Svekke verliest zijn laatste partij tegen Bruno maar dit kon de pret niet meer bederven. Toon diende zijn laatste match FF te geven. Een trouwfeest, daar moet je immers tijdig aanwezig zijn!

Speelweek 4 : Stekene A onderuit tegen 3 amigos

In de 4de speelweek mochten we Manage ontvangen. Een moeilijk te bespelen ploeg, iets wat we het seizoen ervoor reeds mochten ondervinden. Toen Manage dan ook met 3 binnenkwam was dat mooi meegenomen. Maar dien ik het nog te herhalen? Alle matchen moeten gespeeld worden.

Bart mocht direct van start tegen Marc Ledoux (B2). Voor deze match kon Bart nog niet winnen van Marc die steeds de ballen goed kan plaatsen. Deze maal zou het echter anders uitdraaien. Bart speelt de pannen van het dak en kan direct een belangrijk punt voor Stekene op het bord zetten. Christophe speelt op dat moment tegen Ludovic (B4) maar kon niet echt in zijn spel komen waardoor ook Manage haar eerste punt op het bord kon zetten. Vervolgens is het de beurt aan Svekke en wederom Christophe. Svekke start razend snel en kan dit tempo volhouden tot het einde van de match. Een verdiende zege tegen Christofer (B4). Christophe speelt dan tegen Marc en legt hem het vuur aan schenen. Marc weet even geen raad met het spel van Christophe maar kan met zeer grote moeite de match toch binnen halen voor Manage. Op dat moment stond het dus eigenlijk reeds 6-2 voor het Stekense dream-team. Toon mocht uiteindelijk ook van start maar in set 1 bleek al snel dat een huis bouwen toch een weerslag kan hebben op het lichaam. Toon haalt er nog een 5de set uit tegen Christofer maar werd dan verpulverd in deze laatste set. Bart kan wel overtuigen en knalt zichzelf ook in zijn 2de wedstrijd naar de overwinning. knap! virtuele stand van 7-3. Het was op dat moment dat alles zou keren voor Manage. Stekene speelt de ene belle na de andere maar komt telkens als verliezer uit de match. Bij een 7-8 achterstand is het dan Bart die alsnog voor dat gelijkspel kan zorgen. Bij een 2-1 voorsprong en 10-8 voorsprong in set 4 voor Bart leek het ook een gelijkspel te worden maar Christofer speelt 2 magnifieke ballen achter elkaar om zo alsnog set 4 binnen te harken. Set 5 verloopt dan ook nog vlekkeloos voor Christofer waardoor er een pijnlijke 7-9 eindstand op het bord kwam te staan. Bart was weer top en won 2/3. Svekke won 1 match en en verloor er 2 in de belle : 1/3. Christophe en Toon konden geen overwinning binnen halen.

De pizza's, overheerlijk, waren een magere troost maar uiteindelijk hebben deze sympathieke gasten de overwinning dik verdiend.

Speelweek 5 : Stekene A herpakt zich tegen Erquelinnes

Na 2 thuiswedstrijden was het tijd voor een ouderwetse verre verplaatsing, ditmaal richting Erquelinnes. Er werd op tijd vertrokken maar door files werd er pas aan de opwarming begonnen omstreeks 18.30u. Niet veel later kwam El Présidente met supporter Benny Van Den Hende binnen.

Toon en Svekke mogen van start. Toon, die deze week op aanraden van zijn ploegmakkers wat meer rust had gepakt, kon zijn match (C0) binnenhalen met 3-1 cijfers. Svekke speelt die avond reeds zijn eerste belle (B4) maar laat in set 5 zien waarom ervaring belangrijk is. Een 2-0 start voor the A-team. Bart speelt dan tegen Hervé (B2) maar kan in deze match niets forceren (0-3). Ook Christophe kon in zijn eerst match (B4) niets forceren (0-3). Svekke begon dan aan zijn 2de belle van de avond, iets wat hij de laatste tijd graag doet, komt 1-6 achter te staan maar kan wonder boven wonder het tij alsnog keren en haalt met 3-2 cijfers zijn 2de overwinning binnen! Nice comeback, sir. Toon heeft in zijn 2de wedstrijd geen problemen en bouwt terug wat vertrouwen op met een 3-0 overwinning. Christophe speelt in zijn 2de wedstrijd een pak beter en kan de kopman tot het uiterste drijven. Naar het einde van elke set was Hervé telkens iets alerter waardoor het 3de punt van Erquelinnes een feit was. Bart kan zijn eerste match snel achter zich laten door een 3-0 overwinning in zijn 2de match. Tussenstand : 3-5 in het voordeel van Stekene en de kloof was er!

Na de pauze zijn het opnieuw Bart en Christophe die het vuile werk mogen opknappen. Bart werkt zich in de problemen tegen de C0 en komt 0-2 achter. Christophe speelt op dat moment wederom een sterke match kan gelijkkomen, 1-1. Bart wordt dan wakker geschud door El Présidente en vecht zich terug tot een 2-2 stand. Christophe verliest de 3de set wederom met het kleinste verschil waardoor we in set 4 niet de geconcentreerde Christophe meer zagen die we gewoon waren van de voorbije weken. Het is frustrerend om altijd met het kleinste verschil de duimen te moeten leggen maar er komt een moment dat dit zal omschakelen. Het is maar een kwestie van tijd. Bij een 4-6 voorsprong is het aan Toon en Sven om de kloof te behouden. Sven moet jammer genoeg in de belle zijn tegenstander feliciteren na toch wel 4-8 te hebben voorgestaan. Toon speelt op dat moment waarschijnlijk zijn beste match van het seizoen tegen de kopman en kan de overwinning veilig stellen. Een klein mirakel. In het laatste rondje voelt Christophe nog wat de naweeën van zijn 3de match en kan niet meer voluit spelen (0-3). Bart wint zijn laatste match nog met duidelijke cijfers en brengt ons op een 6-8 voorsprong. Weer extra punten binnen en Toon en Sven die misschien de overwinning kunnen binnen halen. Na zijn 3de match heeft Toon het vertrouwen terug te pakken en snelt naar een 3-0 overwinning. Svekke heeft in zijn laatste match heel wat malchance en kan de tegenstander niet bijhouden (0-3). Opnieuw een overwinning voor de Stekense A's : 7-9.

Op deze manier staat Stekene A voorlopig mooi op de 2de plaats en dit in het gezelschap van Verviers. Net zoals vorig jaar.

De doelstelling is echter het behoud dus we zien wel waar we week na week belanden.

Deze week opnieuw een verplaatsing en deze maal naar Hasselt. Een ploeg die telkens met een andere opstelling kunnen aantreden = oppassen geblazen!