Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Speelweek 7 : Stekene A haalt haar slag thuis tegen Diest B

Toon De Block

Na een mindere speelweek tegen Hasselt kregen we in speelweek 7 een herkansing en dit thuis tegen het steeds moeilijk te bespelen Diest. Diest is een club die over een zeer brede kern beschikt (zowel in het kader van hoeveelheid als in het kader van verschillende type spelers) en dat bleek uit hun opstelling. Een combinatie van ervaring, nopjes en jong geweld werd ons voorgeschoteld. Stekene trapte de wedstrijd af met de normale ploeg.

Christophe ging van start zoals hij dat in de eerste speelweken deed, gemotiveerd en strijdvaardig. De eerste set ging nog nipt verloren tegen Marie maar set 2, 3 en 4 gingen zonder veel moeite naar Christophe. Bart bekampt op dat moment Hendrik en daar is het wedstrijdverloop helemaal anders. In de eerste 2 setten kan Bart telkens goed meegaan maar dit is niet voldoende. Hendrik hanteert een uitgedoktert spel waarbij hij switched van kanten tussen een normale rubber en 1 met nopjes, tricky! Vanaf de 3de set kan Bart zijn spel beter aanpassen en slaagt erin om de 3 volgende sets telkens met 11-9 te winnen. Toon kan zijn wedstrijd tegen Geert binnenhalen met 3-1 cijfers. De last aan de knie was nog steeds aanwezig maar het verliep al veel beter in vergelijking met de week daarvoor. Svekke speelt vs Michel maar heeft heel wat last van zijn eigen palet. Geen enkele bal krijgt hij over het net waardoor ook Diest haar eerste punt kan verzilveren. Tussenstand : 3-1.

Christophe heeft de smaak te pakken en legt Hendrik het vuur aan de schenen. Bart vecht ondertussen tegen zijn zwart beest Marie een thriller uit maar met het nodige geluk (een stuk of 6 pruimen in set 4) kan Bart een einde maken aan de ongelukkige reeks van verliezen van de voorbije jaren. Hendrik kan alsmaar meer afstand nemen van Christophe en trekt de wedstrijd naar zich toe. Svekke kan vervolgens ook zijn eerste winstpartij noteren tegen Geert en Toon heeft verrassend genoeg weinig problemen met het verdedigende werk van Michel. Tussenstand : 6-2.
Na een korte pauze moet Christophe het onderspit delven tegen Michel maar ook hier lagen er zeker kansen (1-3). Bart speelt weer een thriller van formaat tegen Geert en komt zelfs 6-9 achter te staan in de belle. Wat een time-out en een jupiler allemaal kan teweegbrengen en Bart die alsnog de wedstrijd kan binnenhalen! Ook Svekke heeft heel wat troubles met Marie. Ze kan telkens de service goed aannemen en kan meegaan tot in de belle waar ze tot slot zelf de bovenhand neemt. Toon kent ook in zijn 3de wedstrijd weinig problemen met het verdedigende werk van Hendrik. Tussenstand : 8-4.

In het laatste rondje gaan zowel Bart als Christophe onderuit. Christophe ietwat verrassend aangezien hij een positieve historiek kende met Geert. Deze maal draaide het anders uit. Bart spint zich letterlijk te pletter tegen Michel waardoor de 9 nog niet op het bord kwam te staan. Toon weet in zijn laatste match ook te overtuigen en kan zo de overwinning veilig stellen. Svekke speelt in zijn laatste wedstrijd nog een dijk van een match en haalt met het kleinste verschil de wedstrijd binnen tegen Hendrik. Eindstand : 10-6.

Een mooie collectieve overwinning die ons nog een weekje langer op de 2de plaats houdt. Volgende week de verplaatsing naar Gullegem. Telkens een zware opdracht aangezien Gullegem, net zoals Diest, over een zeer brede kern beschikt.

Cu guys next week!

BITW

Sponsors