Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Provinciale Jeugdliga Fase 2

Yves Van Stappen

De uitslag van de Provinciale Jeugdliga, fase 2, laat nog op zich wachten.

Paul Van Rulo stuurde ons alvast een samenvatting van Yarno van de eerste twee fases.

Dit avontuur begon op 28 september met de eerste fase van deze liga, door zijn klassement van E4 en de leeftijd van 15 jaar was Yarno genoodzaakt om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.
Hiervoor moest hij het opnemen tegen +-45 andere jeugdige spelers.
Dit deed Yarno niet zonder succes, door 7 van de 8 matchen te winnen in zijn poule was hij 3 de van de +- 45 spelers die zich moesten kwalificeren waardoor hij maar nipt de overgang naar de 2 de afdeling miste.
Dit was echter ruimschoots voldoende om naar de 2 de fase te mogen gaan en zijn ELO punten te zien stijgen met 44 punten van 713 naar 756.
Op zondag 16 november trad hij dus aan in 3 de afdeling waar hij de strijd moest aanbinden met 7 andere jeugdspelers, waaronder Anouk Beniers.
Van de 7 matchen won hij er 6, evenveel als Anouk (waarvoor een dikke proficiat) maar door de onderlinge confrontatie, gewonnen door Yarno eindigde Yarno 1 ste en Anouk 2 de.
Ook zijn ELO punten kregen weer een boost, van 775 naar 809.
Door dit puike resultaat stijgt Yarno naar 2de afdeling, op zondag 1 maart 2015 kan hij zijn huid dus duur gaan verkopen in de 3 de fase van deze jeugdliga.
Stekene was trouwens goed vertegenwoordigd op deze jeugdliga en kaapte nog verscheidene prijzen weg (op naar Francis Tafeltennisshop):
Anouk Beniers
Jolien Beniers
Evi Wullaert
Stijn Wullaert
Jens Van Hove
Liam Verschuren
Sarah De Schepper
Lucas Van Hauwermeiren

Sponsors