Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Kampioenen Jeugdcriteria Sporta

Yves Van Stappen

Alle jeugdcriteria van Sporta zijn ondertussen achter de rug. Daar waar er vroeger 4 tornooien waren, zijn dat er ondertussen al 9 geworden.

Toegegeven, dat zijn er veel. Maar onze jeugdspelers probeerden op de meeste tornooien aanwezig te zijn. Een klein overzicht van de eindstanden:

Preminiemen
1. Evi Wullaert 45 punten
9. Femke Carpels 10 punten
19. Brian Van Ransbeek 1 punt

Evi was de Eddy Merckx van haar reeks, op alle 7 tornooien waar ze aan deel nam, kaapte ze de eerste plaats weg! Een verdiende eindwinnares dus, die maar liefst 17 punten voorsprong had op de tweede. Femke was standvastig en hield vol! Op de 5 tornooien waarbij ze mee deed behaalde ze telkens 2 punten! En ook Brian kon eens proeven van de Sporta tornooien door een deelname in Stekene.

Miniemen
10. Ilyas Lippens 7 punten
18. De Nijs Brian 2 punten
19. Yens Van Camp 1 punt

Ilyas deed goed mee in de eerst helft van de tornooien en eindigde op een mooie 10e plaats. Dat geeft goede vooruitzichten om volgend jaar eventueel op te schuiven naar een top 5. Voor Brian en Yens waren het de eerste tornooien in respectievelijk Erpe-Mere en Nova. Een goede kennismaking met de Sporta tornooien, die volgend jaar hopelijk een vaste waarde kunnen worden in hun programma.

Cadetten
1. Belle Smet 52 punten
3. Jonas Lernout 23 punten
23. Florian De Grieze 2 punten

In de cadetten sprong Belle er boven uit. Ze was de enige in haar reeks die alle tornooien mee deed. 4 overwinningen, 4 tweede plaatsen en een gedeelde 3e plaats gaven haar maar liefst 28 punten voorsprong op de tweede. Jonas Lernout behaalde, in zijn eerst seizoen (!), een mooie derde plaats. Florian De Grieze kon in Sint-Niklaas en Stekene goed zijn mannetje staan en eindigde, in een druk bezette reeks, 23ste.

Dank ook aan alle coaches om in de mate van het mogelijke mee te gaan! De jeugdspelers hadden er zeker baat bij!

Sponsors