Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Groot-Bijgaarden A - Stekene A

Toon De Block

De clash tussen beide ongeslagen teams stond op het programma in speelweek 3. Zowel Groot-Bijgaarden als Stekene waren foutloos tot nu toe en de inzet was dus groot : als enige de leiding nemen in de reeks. Groot-Bijgaarden kan rekenen op een sterke kopman, Thierry Merien. Deze oude bekende leidde zijn ploeg in de voorbije 2 speelweken naar sterke overwinningen. Het was dus oppassen geblazen. Ook enkele supporters van ons hadden dit opgemerkt en maakten de verplaatsing richting Groot-Bijgaarden (dikke merci aan Davy, Evrard, J-P, Hedwig en Christophe).

In de eerste helft van de wedstrijd kon Stekene vrij snel een kloofje maken. Bart was Thierry te snel af in 5 sets, Toon en Willem konden ook hun partijen kort en krachtig afwerken telkens met 3-0 cijfers. Maichel, die wat sukkelde met zijn rug, kon in zijn eerste 2 partijen net niet het verschil maken. Aan de andere tafel was Bart aan zijn 2de belle toe en kon ook deze met het kleinste verschil naar zich toe trekken. Bart was zaterdag in goede doen en groeit terug naar zijn super form van de voorbije jaren! Ook Willem begint stilaan de juiste versnelling te vinden en won zeer vlot zijn eerste partijen.

In de 2de helft kon Maichel zijn eerste partij binnen halen. Dat het voor iedereen een avondje werken zou worden wisten we en Maichel toonde zich in deze wedstrijd mentaal sterk door uiteindelijk aan het langste eind te trekken (3-1). Bart was niet meer tegen te houden en schakelde over naar 3-0 overwinningen tegen zijn laatste 2 tegenstanders. Toon zette Thierry relatief makkelijk aan de kant en ook Willem deed dat een tijdje later. Maichel moest in zijn laatste wedstrijd nog het onderspit delven na telkens nipte sets. Willem en Toon konden ook hun laatste partij vlot binnen halen waardoor er, voor een 3de keer op rij, een 3-13 stand op het blad genoteerd kon worden.

Ondertussen hebben we reeds enkele sterke ploegen achter de rug en de vlotte overwinningen geven alleen maar meer motivatie voor naar de komende speelweken. We staan nu als enigste ploeg aan de kop in de reeks en dat geeft toch wel wat vertrouwen. Aan ons om deze ingeslagen weg verder te zetten.

Volgende week komt Knal Deinze op bezoek. Deze match zal uitzonderlijk om 14.00u 's middags gespeeld worden (waarvoor een dikke merci aan de mannen van Knal). Supporters die zin hebben om 's middags een kijkje te komen nemen, u are most welcome! 's Avonds gaan de B en F om 19.00u aan de slag. Eventuele supporters kunnen dus van een hele dag tafeltennis komen genieten. Zeker doen!

As always, be the best in the world en tot volgende week!

Sponsors