Nieuws

afbeelding van Toon De Block

10/10 : TTC Stekene blijft foutloos

Toon De Block

Maar liefst 4 Stekense ploegen dienden aan te treden op zaterdag 10/10. De A-ploeg van de dames, ongeslagen tot nu toe, dienden het op te nemen tegen Lipalet B. De A-ploeg van de 'gents' hadden Knal Deinze A als tegenstander. Onze B-amigos mochten Ninove A ontvangen en tot slot hadden we ook de C-ploeg die, als enigste ploeg die zaterdag, een verplaatsing mochten maken richting Temse B.

's Middags mochten beide A-teams omstreeks 14.00u aan de slag. De dames (Laura, Jolien en Anouk) gingen verschroeiend van start en konden al snel een voorsprong opbouwen (3-0). Zowel Laura, Jolien als Anouk konden hun eerste match binnenhalen. Het gaf hen, tot genoegen van de coach (Anja VDB) en supporters, de motivatie om deze trend verder te zetten. In een mum van tijd ging het van 3-0 naar 6-2 waardoor de overwinning snel een feit was. De laatste 2 matchen gingen telkens met het kleinste verschil verloren in 5 sets maar dat veranderde niets meer aan de 3 punten die Stekene reeds in the pocket had. 3 gespeelde wedstrijden en 3 overwinningen. Foutloos noemen ze dat! Keep it up girlz!

De A-gents mochten die middag ook aan de bak. Een beetje een raar zicht maar gelukkig was Knal Deinze akkoord gegaan om de match te vervroegen aangezien Willem en Bart nog verplichtingen hadden en 's avonds niet konden spelen. Bij deze nogmaals een dikke merci hiervoor aan de mannen van Knal. We duimen mee voor hun queeste naar het behoud! Knal kon echter deze match maar met 3 aantreden waardoor Stekene kon starten met een 4-0 voorsprong. De uiteindelijke score was 16-0 in het voordeel van onze boiz maar niet elke wedstrijd ging van een leien dakje. Zowel Bart als Maichel dienden soms tot het uiterste te gaan. Het is, mentaal, niet altijd gemakkelijk om tegen 3 tegenstrevers te starten maar de ploeg heeft zich erdoor gewroet en konden, net zoals de dames, de punten thuis houden waardoor ze hun leiderspositie in Landelijke A konden verstevigen. Achteraf werden er lekkere pizzas verorberd van onze sponsor Pizza Italia en konden de gasten van de A, met een pintje in de hand, zich opmaken voor de match van de B-ploeg tegen Ninove A. Als supporter op een zaterdagavond in het lokaal zitten is ook eens plezant! Zo gezegd zo gedaan!

Omstreeks 19.00u waren het Christophe, Jeroen, Manu en Jelle die de aftrap mochten geven. De B-ploeg heeft, net zoals de A's, de lat hoog gelegd en wouden na 2 succes verhalen zeker niet onder doen. Ninove kwam opdagen met een C0, C2, C4, C6 opstelling. Op zich een haalbare kaart maar met Nico Panis (ex B4) en Jean Opsomer (100 jaar C0?) is dit zeker niet evident. Stekene startte met een 0-2 achterstand waarbij de eerste 2 matchen nipt verloren gingen. Het tij keert dan snel en bij de pauze was de achterstand al omgezet tot een voorsprong van 5-3. Alle 4 de gasten acteerde op een goed niveau maar het is nog vroeg op het seizoen waardoor sommige sets nog net iets te makkelijk uit handen werden gegeven. Nuja, daar bleef het dan ook bij, want de B-trein was niet meer tegen te houden en al snel werd er door gevlamd naar een 11-5 overwinning waarbij Christophe een mooie 4/4 kon noteren. 1 speler van Ninove diende zijn laatste match FF te geven wegens een blessure waardoor Jeroen maar 3 matchen hoefde te spelen. 2 wist hij reeds binnen te halen. Ook Jelle en Manu konden elks 2 overwinningen noteren waardoor er een einduitslag van 11-5 op het bord werd getoverd. Ook de B-amigos zijn dus mooi op koers en staan momenteel 2des in hun reeks met 1 puntje achterstand op leider Eikenlo.

Hoe zit dat met die C-ploeg, hoor ik u al denken. Geen paniek. De supporters stonden zaterdag in nauw contact met de C-mannen en konden halverwege al bevestigen dat er een 1-7 voorsprong werd uitgespit. Yves, Nick, Hedwig en Nic waren dus goed op weg om ook in Temse een Stekense overwinning te laten noteren. Ook Temse had maar 3 spelers opgesteld waardoor onze jongens relatief een snelle avond achter de rug zouden hebben. Na enkele uren kwam dan de sms met de finale stand van 5-11 voor Stekene C. Op voorhand had deze ploeg het behoud voorop gesteld maar ondertussen staan ze toch mooi op een 3de plaats te prijken met 10 van de 12 punten. Knap dus hoewel het elke week wel oppassen geblazen zal zijn!

Alle ploegen konden dus op 10/10 een foutloos parcours voorleggen : 4 overwinningen. Het is prettig om te zien dat iedereen er voor wilt gaan en dat de spelers zich aan elkaar kunnen optrekken. Ik durf nu reeds te voorspellen dat daar enkele successen uit zullen voort vloeien als we dit kunnen blijven presteren. Het belangrijkste, echter, is dat iedereen zich goed amuseert. Resultaten, ach, die komen dan wel vanzelf!

TTC Stekene staying large and in charge en het ziet er niet naar uit dat daar snel een einde aan zal komen.

CU soon,

BITW

Sponsors