Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Bagel nr. 3 voor het Stekense A-team

Toon De Block

Ondertussen zijn we halfweg de heenronde en de eerste kleine pauze staat voor de deur (voor de meeste ploegen). Er diende eerst nog een partij afgewerkt te worden thuis tegen Hamme B. Hamme kwam sterk optreden met Jordy (B6), Gino (B6), Yannick (B6) en Peter (C0). Toch 1 van de sterkere opstellingen die we, tot hier toe, hebben tegen gekomen. Stekene A zou de match aantreden met de normale ploeg.

Maichel kon direct zijn tenen uitkuisen tegen Jordy. Een gelijk opgaande match waar een belle het verdict zou brengen. Maichel was deze 5de set op achtervolgen aangewezen maar kan bij een 7-7 stand het verschil maken. Mooie comeback, maar de titel comeback king zou later die avond door iemand anders geclaimd worden. Bart zat ondertussen reeds aan de kant en boekte een 3-0 overwinning tegen Yannick. Willem en Toon hielden het in hun eerste partij ook kort waardoor Stekene snel kon uitlopen tot 4-0. Niet veel later stond er al snel een tussenstand van 8-0 op het scorebord. Toch wel verrassend maar zeker verdiend.

In de 2de helft van de wedstrijd nam Stekene geen gas terug en de 3-0 scores stapelden zich op. De gehele ploeg bleef op een hoog niveau acteren en al snel ging het van 8-0 naar 12-0. Maichel en Bart hadden geen moeite met Gino en Peter. Willem en Toon volgden hun voorbeeld. In het laatste rondje werd er nog 1 setje verloren maar omstreeks 22.00 u stond er de definitieve score van 16-00 op het bord, de 3de maal nota bene. Een top resultaat en de A-ploeg die aan de pintjes kon beginnen ...

Ondertussen was de B-ploeg ook aan een sterke reeks bezig. Ook de B-makkers acteerden op een hoog niveau en konden bij een overwinning alleen 2de worden in hun reeks. Een tussenstand van 7-1 liet blijken dat het een vlotte avond zou worden. Enkel Jeroen diende in de belle nipt de overwinning te laten aan Jens Versluys. Vervolgens trok de B-ploeg deze lijn door naar een 14-2 overwinning. Jens kon voor Rooigem het 2de punt op het bord zetten tegen onze all-rounder, Manu. Yves was foutloos en speelde echt sterk dit weekend. Het is geweten dat er in Wolveryves een topper schuilt! Ook Jelle bleef foutloos en kon ook nog eens de titel van comeback king binnen halen. Zeker verdiend als je 2-8 in de belle achter staat en vervolgens 11-9 de belle binnen haalt. Jeroen en Manu lieten ook mooi tafeltennis zien en konden een 3/4 noteren! Mooie prestatie en als beloning alleen aan de haal gaan met de 2de stek!

Tot slot was de F-ploeg verwikkeld in een spannende derby met Sint-Pauwels. Tussenstanden van 2-2, 4-4, 5-5 en 6-6. Spannender kan niet! Op zich al een topprestatie als je de klassementen van ons (3x E4 en E6) bekijkt en die van de tegenstanders (D6 en 3x E2). Niet alleen kon Stekene F aanklampen want ze wisten vervolgens een 8-8 draw uit deze thriller te halen waardoor ze momenteel op een mooie 4de stek prijken in hun reeks. Kevin De Wolf kroonde zich met een 4/4 tot MVP van de avond. Belle Smet kon ook uithalen en scoorde 2/4 tegen deze zware ploeg. Sofie Van Hoye en Peter Van Hauwermeiren konden de score volledig maken met een 1/4. Het kon ook anders uitgedraaid zijn voor Sofie en Peter als je ziet dat ze beiden 2 nipte belles verliezen. Maar zoals gezegd moet deze 8-8 toch wel een beetje aanvoelen als een kleine overwinning. Knap!

Volgend weekend is er dus een speelvrije week. De A-ploeg zal thuis, om 19.00u, wel aantreden tegen Anderlues A in de Beker Van Belgiƫ. Onze B-ploeg van de dames starten hun seizoen tevens volgend weekend en spelen in tornooi vorm hun seizoen. Kom hen zeker aanmoedigen volgend weekend en dit reeds vanaf 10.00 's morgens!

Gegroet en tot snel!

BITW

Sponsors