Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Beker van België : TTC Stekene stoot door

Toon De Block

Ook dit jaar schreef TTC Stekene zich in voor de beker van België in de hoop om nog eens te mogen schitteren tegen een ploeg uit Super. De voorbije jaren is het ons 1x gelukt (2012 - 2013 tegen Virton). De andere seizoenen troffen we telkens een topper uit 1ste nationale.

We trapten deze campagne af met een voorronde thuis tegen Anderlues A. Deze Henegouwse club speelt in de 1ste provinciale en staan momenteel aan kop in hun reeks. Met Vincent Culot (B6) beschikken ze over een goede kopman. Hun ploeg was verder aangevuld met Johan Cranenbrouck (C0) en Damien Verryt (C2).

De loting bepaalde dat Bart tegen Vincent zou uitkomen in de 1ste match. Bart verliest nipt de 1ste set met 9-11 maar kan vervolgens set 2 met 12-10 cijfers binnen halen. Vincent hanteert enkel een rughand service en Bart had daar soms wat troubles mee. Ook in set 3 en 4 bleef dit zo waardoor Anderlues de score kon openen : 0-1. Telkens in zeer nipte sets trok Bart aan het kortste eind. Het was dan Toon die aan de slag mocht gaan tegen Damien en hoewel er snel een 3-0 score op het bord kwam te staan moest er elke set toch gewerkt worden. De bordjes stonden terug gelijk ... Ook Willem kon al snel terug gaan rusten na zijn 3-0 overwinning tegen Johan waarin hij enkel in de 1ste set zich wat moest aanpassen.

Vervolgens was het via 'een lotje trek' dat Willem en Toon de dubbel zouden spelen. Een dubbel is altijd wat wennen maar al bij al werden de sets kort gehouden en kon Stekene ook de dubbel binnen halen met 3-0 cijfers. Tussenstand 3-1 en nog 1 overwinning verwijderd van een volgend bekeravontuur. Die eer was voor Bart. In zijn 2de match speelde hij de pannen van het dak en gaf geen enkele kans weg tegen Damien. Eerherstel voor Bart en een mooie 4-1 overwinning voor de ploeg tegen Anderlues. Willem en Toon werkten ook hun 2de wedstrijd nog positief af waardoor er een eindscore van 6-1 op het bord kwam te staan. Opdracht volbracht!

In de volgende ronde krijgen we het sterke Meerdaal Leuven voorgeschoteld die momenteel alleen leider zijn in hun reeks (2de nationale). Ook deze match zal in ons lokaal plaats vinden op een datum die nog nader bepaald moet worden. Het zal hopelijk een spannende wedstrijd met mooi tafeltennis worden. We houden jullie in ieder geval op de hoogte!!

Grtz!
BITW

Sponsors