Nieuws

afbeelding van Toon De Block

A, B- en F-ploeg sprokkelen weer punten

Toon De Block

Thuismatchen worden altijd anders beleefd. 3 thuisploegen, een pak supporters, veel aanmoedigingen en wedstrijden die tot de laatste snik worden uitgevochten! Good times!

De A moest het deze week doen zonder Willem. Op die manier diende Bert nog eens zijn palet van onder het stof te halen (en er lag veel stof op!) en mocht zijn toverkunsten nog eens laten zien. De rest van de ploeg tekende present. Sokah C trad aan met een sterke ploeg (B4, B6, C0 en C0) waaronder tevens een paar bekenden zaten! Altijd prettig om oude bekenden terug te mogen verwelkomen.

Bert start sterk en moet maar nipt het onderspit delven tegen Momo (B4). Een jaar geen palet vasthouden heeft zijn gevolgen op vlak van timing en de 'fetsen' waren daar het bewijs van. Maichel start tevens sterk en kon tegen David de overwinning veilig stellen (3-1). Bart en Toon hielden het kort (3-0) en mochten vrij snel gaan rusten. Bert speelt dan wederom een sterke match maar moet ook in zijn 2de wedstrijd in de belle het onderspit delven tegen David (B6). Ook Maichel moest deze keer zijn meerdere erkennen in Momo waardoor Sokah terug vocht, 3-3. Bij de pauze stond het dan toch 5-3 voor Stekene na 2 overwinningen van Bart en Toon.

Na de rust zag Bert zijn pogingen beloond met een eerste overwinning tegen Hans (C0) waarbij hij, hoe kan het ook anders, het punt van de avond maakte met een heerlijke sifflante (showoff). Maichel was back on track (3-1) waardoor er een mooie kloof ontstond, 7-3. Vervolgens werd de score verder uitgediept naar 9-3. In het laatste rondje sputterde de motor toch even waardoor er een finale stand van 10-6 op het bord kwam te staan. Een verdiende overwinning en Stekene A dat zo op kop kan blijven van de reeks.

Ook de B-ploeg is al enkele weken echt ontketend en trokken deze lijn ook door tegen Lobos. Een collectieve prestatie met een 13-3 verdict als einduitslag. Zowel Manu, Jelle als Yves trokken alle registers open en konden een mooie 4/4 noteren. Jeroen had, na 8 topweken, een mindere week. Daar krijgt iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken. Op die manier bekleedt Stekene B alleen de 2de plaats en blijven ze op 1 puntje van leider Eikenlo.

De F-ploeg stunt eigenlijk al een heel seizoen. Op papier, 4x E4, is zeker niet evident in 4de provinciale maar er werden toch al enkele mooie prestaties genoteerd van dit team. Ook dit weekend zou het niet anders zijn. Op papier kwam Kruibeke sterker uit (2x E0, E2 en E6) dan het F-team maar dit weerhield hen niet om er volop voor te gaan. Na een lange avond kwam er een mooie 8-8 score op het bord waardoor er weer enkele punten werden gesprokkeld. Stijn Wullaert was de MVP met 3 overwinningen. Peter en Sofie konden elks 2x scoren en Kevin vervolledigde de score met 1 overwinning. Keep on going guys!

Iedereen mooi op koers. Het volgende weekend zal er weer snel zijn. De doelstellingen zijn duidelijk. #Vamos

Cu soon!

BITW

 

Sponsors