Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene wint thriller in beker van België

Toon De Block

Het was een beetje een raar zicht. Een bekermatch die gespeeld moet worden op een doordeweekse donderdagavond om 20.30u. Het was niet echt makkelijk om een ideale datum te vinden voor deze 2de ronde match tegen Leuven aangezien beide clubs in de speelvrije week een evenement organiseren.

Beide teams traden aan met een, op papier, gelijkaardige opstelling (B2, B2 en B4). Er lagen dus wel degelijk kansen voor Stekene. Zoals geweten stond er toch wat op het spel : Een ploeg uit de superdivisie ontvangen in de volgende ronde. Na de loting was het duidelijk dat Bart zou starten tegen Jorn (B4). Een match waarin Bart de eerste stoot kan uitdelen en 1-0 op voorsprong kan komen. Set 2 en 3 gaan telkens nipt verloren maar Bart weet dan terug te vechten tot de belle die vervolgens continu gelijkopgaand verloopt. Jorn kan echter op 9-9 2x het verschil maken waardoor Leuven 0-1 voor komt te staan. Voor gedetailleerde commentaren verwijs ik graag naar de reacties (Facebook) van onze verslaggever van dienst, Christophe Lermytte. In de 2de wedstrijd kan Toon tegen Jan (B2) in de eerste 2 sets telkens direct een kloof slagen. Set 3 gaat met 17-19 verloren maar in set 4 kan er opnieuw afstand worden genomen, 1-1! Willem speelt dan tegen kopman Sander (B2) waarbij het niet echt wil meezitten. Ondanks de tegenslag weet Willem (die tevens wat last had van nekklachten) terug te vechten tot een belle maar die gaat jammer genoeg verloren, 1-2. Naar goede gewoonte is het dan een dubbelmatch. Na loting zijn het Bart en Toon die Stekene terug op 2-2 kunnen brengen na een spannende wedstrijd met mooie balwisselingen. Alles terug mogelijk (nogmaals verwijs ik graag naar de commentaren van onze reporter, fantastisch gewoon!)!

Bart speelt dan tegen Jan maar is continu op achtervolgen aangewezen. Telkens hij gelijk kan komen (5-5, 7-7, 9-9) weet hij net niet een puntje af te snoepen op de service van de tegenstander. Bij een 1-2 achterstand in sets wordt de 4de set, een ware thriller, net niet binnen gehaald. 2-3 voor Leuven en op het randje van het verlies. Willem speelt zijn 2de partij dan tegen Jorn en weet direct te overtuigen. Mooie combinaties, goede services met als gevolg een verdiende 3-1 overwinning waardoor we wederom terug kunnen vechten tot 3-3. Tot slot is het Toon die de moeilijke opdracht heeft om tegen Sander te spelen. De eerste 2 sets verlopen vlot waardoor er een 2-0 voorsprong op het bord kwam te staan. Sander past de service en plaatsing goed aan en vecht terug tot 2-1. In set 4 zag het er slecht uit, nl. een achterstand van 2-7 maar die wordt dan plots toch nog omgebuigd in een 11-7 overwinning waardoor Stekene, na een lange avond, de overwinning tegen Leuven kan boeken met 4-3 cijfers! Het was toen al omstreeks half 1 's nachts! Stekene klopt zo een sterke ploeg die bovenaan de rangschikking staat in 2de nationale. Als beloning wacht er in onze volgende ronde een tegenstander uit Super divisie met ongetwijfeld enkele toppers. Dat wordt dus een spektakel en zeker iets om naar uit te kijken.

Dikke merci aan alle supporters die ons luidkeels hebben aangemoedigd en naar de overwinning hebben geschreeuwd. Wij hebben u gehoord en dat heeft enorm geholpen! Ook een bedankwoordje voor onze coach Hedwig die weer uitstekend coachingswerk heeft geleverd!

Hopelijk zijn jullie terug talrijk op post in de volgende ronde! Spektakel gegarandeerd...