Nieuws

afbeelding van Toon De Block

F-ploeg op weg naar behoud, A- en B-ploeg herstkampioen!

Toon De Block

Zaterdag luidde de laatste speeldag van de heenronde in. De F-ploeg doet dit seizoen een gooi naar het behoud. Na 11 speelweken kunnen we een tussentijdse balans opmaken en zien we dat ze net buiten de degradatiezone staan. Het is elke week wel werken en wroeten maar dat hoort er nu éénmaal bij. Als men deze lijn kan doortrekken zit er een goeie kans in dat men de doelstelling van behoud kan halen. Vanzefsprekend is dit echter niet aangezien elke tegenstander, op papier, meestal met sterkere klassementen aantreedt. Maar klassementen zijn ook maar dat. Aan tafel hebben ze al meerdere malen bewezen dat geen enkele ploeg echt veilig is tegen deze F-ploeg. Ik durf dus te zeggen dat er nog wel enkele verrassingen uit de lucht zullen vallen. Goed bezig F-ploeg, keep it up en blijf er elke week voor gaan!

De B-ploeg stond voor een zware opdracht afgelopen weekend. De belangrijkste match van het seizoen werd bewaard voor speelweek 11. Leider Eikenlo kwam immers op bezoek en in de wetenschap dat Stekene B zelf 2de in de rangschikking stond was dit dus een match met een grote inzet : de titel van herfstkampioen en de 1ste plaats in de rangschikking. Een verlies zou niets desastreus betekenen aangezien 2 ploegen overgaan uit 1ste provinciale. Maar uiteraard doe je dit liever als kampioen zijnde. Het werd een avond vol met spanning en prachtig tafeltennis. Elke match werd (sportief) fel bevochten met uiteraard tal van belles tot gevolg. Lange topspin rallys, sterke verdediging, ... beide ploegen brachtten werkelijk alles aan tafel. Groot was de verbazing toen er een tussenstand van 6-2 genoteerd kon worden. De uiteindelijke uitslag werd vervolgens bepaald op 11-5 wat niet onbelangrijk kan zijn voor het verdere verloop van het seizoen. Een machtig resultaat en als gevolg de 1ste plaats in de rangschikking en uiteraard de titel van herfstkampioen. Maichel, Jelle, Christophe en Jeroen hebben de opdracht niet alleen volbracht maar ook extra onderstreept. Hoedje af hiervoor. Deze match zal voor het seizoen 2015-2016 zeker neergaan als 1 van de beste ontmoetingen. Rest er 'enkel' maar om deze trend voort te zetten! #CmonGasten!

De A-ploeg kon tevens herstkampioen worden bij winst. Tegenstander van dienst was het sympathieke AFP Antwerpen. Een gevarieerde ploeg met linkshandigen, verdedeging, aanvallers en vrouwelijk schoon. Elke match was dus opletten geblazen! Manu kwam ook nog eens goeiendag zeggen in Landelijke en liet er geen gras over groeien. 2 matchen waren zijn aandeel en direct een indicator dat de gasten van de B-ploeg eigenlijk een reeks te laag spelen. Bart kon 3 matchen binnen halen maar diende Sandro te feliciteren met de overwinning, niet toevallig de verdediger van AFP. Willem liet een clean sheet noteren en eindigt zo de heenronde met een bijna foutloos parcours. Goeie aanwinst? 'T zal wel zijn miljaar! BITW kon ook nog eens uithalen en eindigt de heenronde in dezelfde lijn als Willem. Eindresultaat : 12-4 winst. Een mooie afsluiter van het 1ste deel van de competitie en met als resultaat : herfstkampioen!!

Op die manier kan iedereen met een goed gevoel de pauze aanvangen (die welgekomen is). Uiteraard zullen de spelers niet volledig stil liggen. De befaamde clubkampioenschappen zitten er namelijk aan te komen op 26/12. De geschiedenis leert ons dat deze kampioenschappen fel bevochten worden en telkens een grote opkomst heeft. Spektakel verzekerd dus. Hashtag dat maar!

Een dag later, 27/12, is het dan de galamatch in de beker van België waarin Stekene de Belgische kampioen van vorig jaar zal aantreffen : TTC Nodo Ekeren! Een match die u zeker niet mag missen. Nodo kan aantreden met : A2, A5, A9 en A21. u leest het goed : David tegen Goliath. De wedstrijd zal aanvangen omstreeks 16.00u maar het loont alvast de moeite om dergelijke spelers eens te zien opwarmen! De affiche volgt snel maar bij deze toch al een warme uitnodiging! Iedereen op post?

Prettig eindejaarsfeesten aan allen en let's make 2016 epic. #TeamBITW

Sponsors