Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene A kroont zich tot kampioen

Toon De Block

Afgelopen weekend moest het dan eindelijk gaan gebeuren. Stekene A kon zich na een lang seizoen tot kampioen kronen van Landelijke A en dit mits winst tegen het sterke Meerdaal Leuven. Leuven liet in het begin van het seizoen wat steken vallen maar zijn ondertussen toch opgeklommen tot plaats 3 in de rangschikking en met hun ploegopstelling zoals afgelopen weekend is dat ook niet verwonderlijk.

Ondanks een mooie 13-3 overwinning verliep de avond zeker niet zo vlot. Het jeugdig talent van Leuven maakte het leven van de Stekense spelers meermaals zuur en ook de meer ervaren spelers van Leuven lieten sommige spelers van Stekene in het zand bijten. Zo moest Toon opnieuw het onderspit delven tegen een sterke Jeroen Vandeur. Diezelfde Jeroen kon ook in zijn eerste match prikken tegen Maichel. Zowel Yordi als Maxime konden meermaals setwinst veroveren maar kwamen net wat ervaring te kort. Maichel diende wel nog in zijn laatste match Yordi te feliciteren. Bart en Willem konden een clean sheet voorleggen. Het was ook Bart die bij een 7-1 tussenstand het verlossende punt kon maken en de 8ste winstmatch op het bord kon zetten. Een gelijkspel was minstens genoeg voor de titel en de partij werd dan ook even onderbroken om toch al eens te nippen van een drankje. Een moeilijkere avond dan dat we gewoon waren maar we hebben ons toch oververdiend tot kampioen mogen kronen waardoor 2de nationale terug een feit zal zijn.

De B-ploeg kon overtuigend winnen van Sint-Pauwels C ondanks enkele nipte matchen. In een derby is het altijd wat spannender natuurlijk. De match was omstreeks 23.45u afgerond en ook zij konden mee beginnen vieren. Zoals er al meerdere malen werd gezegd zal de strijd om de titel hier wel nog verder gaan tot de allerlaatste speelweek. Kopjes er nog even bijhouden dus!

Tot slot noteerde de F-ploeg een nipt verlies met 7-9 tegen Hamme E. Jammer maar niet getreurd want de voorsprong op een degradatieplaats is echt wel groot genoeg. Er volgen ook voor onze F-ploeg nog enkele spannende weken dus we gaan dit ook nog van dichtbij blijven opvolgen. Stay tuned!

Tot slot 2 : De dames hebben afgelopen weekend ook een dikke prestatie neergezet door in Landelijke de leider te kloppen met 6-4 cijfers!! Een ploegprestatie om U tegen te zeggen. Jolien kon hier zelfs haar eerste B-speelster kloppen (B2) !! Dikke proficiat aan alle speelsters voor deze overwinning!

Er resten nu nog 3 competitiematchen (eerst nog even een onlogische rustpauze van 3 weken) en dan kan iedereen weer genieten van een welverdiende pauze. Aan alle ploegen, nog even doorbijten, the finish line is near.

Tot snel,
Bitw

Sponsors