Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene A - Perwez A : 15-1

Toon De Block

Een week later dan voorzien mocht de A-ploeg eindelijk de aftrap nemen en dit thuis tegen het uit 1ste nationale gedegradeerde Perwez A. Na een lang seizoen 2015-2016 waarbij de A's kampioen konden spelen in landelijke afdeling werd er enorm uitgekeken naar de eerste wedstrijd in 2de nationale. Perwez had er blijkbaar minder zin. Zij kwamen opdagen met 3 spelers (3x B6). Hun eerste man, Fabrice Cordier, had verstek gegeven. Op zich niet zo erg aangezien we heel relaxed aan de wedstrijd konden beginnen maar ja ... Je speelt toch liever 4 wedstrijden.

De wedstrijd zelf liep voor de ploeg, buiten Willem, niet geheel vlotjes. Hier en daar werden er toch wel wat sets uit handen gegeven. Enkel Willem kon echt overtuigen met 3x een 3-0 overwinning. Toon had een 5-setter nodig in 1 van zijn matchen en ook Bart had hier blijkbaar wel zin in, hij speelde twee 5-setters. Maichel won dan weer zeer vlot zijn eerste 2 wedstrijden en liet heel wat moois zien. In zijn laatste wedstrijd vergaloppeerde Maichel zich wel maar toen waren de 3 punten al een tijd in het mandje.

Bij iedereen was er ook nog hier en daar wat stress te bespeuren. Die eerste wedstrijd, of je nu net begint of al jaren competitie speelt, is toch altijd iets apart.

Verdict : 15-1 voor de A's en de eerste 3 punten zijn een feit. Dit jaar staat het behoud centraal en we hebben daar zeker de ploeg voor. Het is dan ook plezant om zo een start te kennen.

Volgende week staat er een wedstrijd uit en tegen Manage op het programma (met paralympiër Marc Ledoux). Zeker een sterke ploeg. Er zal de komende week nog wat bij getraind moeten worden indien we daar op 100% willen aantreden.

Sponsors