Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene haalt felbevochten punt binnen tegen Manage : 8-8

Toon De Block

Het had een speelvrije week moeten zijn maar wegens de selectie van Marc Ledoux voor Rio 2016 kon Manage de eerste week niet aantreden en werd de wedstrijd uitgesteld naar 24/09.

In plaats van te genieten van het zonneke mochten de A's gisteren vertrekken richting Manage, de eerste uitwedstrijd! Het is ondertussen wel geweten dat we op de baan vaak BV's onderweg tegen komen of ander raar volk. Gisteren was het dan ook niet anders. Halverwege namen we een snelle pitstop aan een TOTAL tankstation toen er een camionette met een 5-tal paterkes naast om kwam te staan. Raar zicht natuurlijk maar eens de deuren open gingen bleek er nog een 6de pater vastgebonden in de camionette te zitten, volledig uitgedost in een roos pakje met alle toeters en bellen eraan. Bleek het toch wel om een vrijgezellen te gaan ... Er kwam geen enkel deftig woord nog uit die gasten dus hebben we maar een selfie gepakt die ondertussen reeds rond gaat op Facebook.

Soit, op naar de match dus. Bij aankomst zagen we dat Manage dezelfde klassementen had opgesteld (2x B2 en 2x B4). Het kon wel eens een spannende wedstrijd worden. Een paar Stekense supporters maakten hier speciaal de verplaatsing voor (met dank aan Hedwig, Evrard, Davy en Christophe). Anderen volgden de wedstrijd via whatsapp.

Willem en Toon gingen van start. De openingswedstrijden namen direct wel wat tijd in beslag. Zowel Manage als Stekene konden de 1 op het bord zetten. Hierbij ging Willem verrassend onderuit in zijn eerste wedstrijd. Bart en Maichel spelen dan beiden een sterke wedstrijd. Bart mocht openen tegen de paralympiër en had in het verleden al eens een overwinning geboekt. Het werden 4 felbevochte sets waarbij onze Bart aan het kortste eind trok. Maichel had ook de eerste set binnen gehaald maar daar was hetzelfde scenario van toepassing. In het 2de rondje konden Willem en Toon de bordjes terug gelijk hangen, tussenstand : 3-3. Wederom starten Bart en Maichel zeer sterk. Maichel komt in no time 2-0 voor tegen Ledoux en Bart stond tegelijkertijd ook 2-1 voor tegen de andere B2-speler. Het tij keert dan volledig en 2 belles gingen met het kleinste verschil verloren (Maichel 11-9 en Bart 13-11).  De rustpauze gaf ons een tussenstand van 5-3 voor Manage.

In de 2de helft van de wedstrijd bleef Bart niet bij de pakken zitten en wint overtuigend met 3-0 cijfers van Julien. Maichel speelt dan tegen Tayeb maar kan niet echt in de wedstrijd komen en gaat onderuit met 3-0 cijfers. Willem heeft ondertussen het juiste ritme te pakken en rijgt Christopher aan zijn degen met 3-0 cijfers. Toon speelt dan een belle tegen Ledoux en haalt deze binnen met het kleinste verschil, 11-9. Tussenstand 6-6 en op naar het laatste rondje.

Maichel ziet zijn inspanningen beloond met een vlotte 3-0 zege tegen Julien en brengt ons zo op 7 winstmatchen. Bart speelt een dijk van een match tegen Tayeb maar is telkens tegen het einde van de set net niet beslissend genoeg waarbij hij de winst moet laten aan Tayeb. Toon kan ook zijn laatste match nog binnen halen waardoor de 8 al veilig kwam te staan. Op dat moment gaat Willem vlot naar een 2-0 voorsprong tegen Ledoux, de 9 leek binnen handbereik. Set 3 was een volledige black-out voor Willem maar hij herpakt zich goed in set 4. Na een tijdje te achtervolgen weet Willem gelijk te komen op 10-10. Het geluk was op dat moment aan Marc zijn kant en hij weet set 4 in extremis toch nog binnen te halen. Wederom een belle en Willem die vanaf 0 kon beginnen. Het leek alsof het einde van set 4 een voorproefje was voor de belle want Marc maakt het ene netje achter het andere. Willem kon enkel ondergaan en verliest zijn laatste partij nipt met 3-2 cijfers. Soms heb je een wedstrijd niet volledig in handen en speelt het geluk af en toe een grote rol. Dit was jammer genoeg 1 van die wedstrijden. Eindstand : 8-8. Beide ploegen konden daar zeker mee leven.

Het was een lange wedstrijd en beide ploegen hebben echt mooi tafeltennis laten zien. Verder verliep het wedstrijdverloop ook zeer sportief. Willem kon hier zelfs de titel van fair play binnen halen door een touché aan te geven die verder door niemand werd gezien. Dat was notabene in de belle in zijn laatste wedstrijd tegen Ledoux, dus chapeau!

Volgende week staat er wederom een verre verplaatsing op het programma, namelijk naar Tiège! Benieuwd of de A's daar weer punten kunnen pakken? Het resultaat ziet u volgende week ongetwijfeld online verschijnen!

'Till next week! Grtz, 

BITW

Sponsors