Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene gaat met 3 punten aan de haal in Tiège!

Toon De Block

Speelweek 3 bracht ons een verre verplaatsing richting Tiège. Alles opgeteld hebben we afgelopen zaterdag toch weeral een 4 uur in de auto gezeten. Dat vreet meer energie op dan dat je zou denken.

Omstreeks 16.00u vertrokken we dus. Onderweg pikten we ook nog Pieter op die opgesteld was in de plaats van Maichel. Geen pingpong voor Maichel afgelopen weekend, hij opteerde voor beerpong in Center Parcs!

Tiège is een rechtstreekse concurrent voor het behoud. In vergelijking met hun opstelling (B4, B4, B6 en C0) waren we op papier zeker sterken maar het waren allemaal jonge gasten. Na enkele wedstrijden bleek het niveau van enkele van deze kerels toch wel iets hoger te liggen.

Tot aan de rust bleef het gelijk opgaan, 4-4. Toen waren er al reeds 4 belles gespeeld en gingen er 3 naar Tiège. Het leek alsof het wederom niet ging meezitten. Bart en Pieter weten dan een kloof te slagen tegen de nummers 3 en 4 van Tiège. Een kloof dat onze tegenstanders niet meer zouden dichten. Toon en Willem konden de voorsprong behouden. Pieter verliest zijn laatste wedstrijd wederom in de belle maar Bart trekt de ploeg wel richting de 8 waardoor 1 extra punt veilig was gesteld.

Toon en Willem konden dan de eindscore vaststellen van 6-10. Het had er heel wat beter uit kunnen zien want maar liefst 5 wedstrijden van onze 6 verloren matchen waren belles. Pieter en Bart verloren er elks 2 en verdienden zeker minstens 1 extra match. Het tij zal spoedig wel keren. Willem verloor ook 1 wedstrijd in de belle maar won het restant van zijn wedstrijden vlot. Ook Toon had bij momenten wat moeite met de tegenstanders maar kon al bij al nog vlot overtuigen.

Een mooie overwinning dus waardoor de A-ploeg voor de 3de week op rij punten kan pakken en zich zo even weet te nestelen op plaats 2 in de rangschikking. De komende weken komen er echter een paar grote kleppers op ons af met volgende week Malonne A (titelkandidaat samen met Hoeselt). Het zullen dus enkele zware weken worden.

Nu goed, we mogen content zijn momenteel en we gaan uiteraard ons best doen om hier en daar punten te blijven pakken. Stay tuned dus!

Sponsors