Nieuws

afbeelding van Christophe Lermytte

Schoten A - Stekene B: 10-6

Christophe Lermytte

Met Jelle tijdelijk out en Pieter uitgeleend aan de A, treedt de B-ploeg niet met zijn sterkste opstelling aan. Anderzijds moeten we tegen Schoten, nochtans een zeer degelijke ploeg met 2 B6'en (beide ex-B4), een ex-B6 (ex-A in squash) en een coming man, toch durven geloven in onze kansen.

Het begint goed: Jeroen schakelt net op tijd een versnelling hoger om een 0-2 achterstand om te zetten in 3-2 en zijn tegenstander Tim pas de eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Ook Christophe wint zijn eerste wedstrijd van Bryan. Daarna verliest Yves nipt van Johan en ook Manu zit meer in zijn wedstrijd tegen Siemen dan de 0-3 uitslag laat vermoeden.

Jeroen gaat vervolgens door op zijn elan en wint ook zijn tweede wedstrijd, terwijl Christophe het moeilijk heeft om een vuist te maken en met 1-3 ten onder gaat. En hoewel ondertussen Nick en Britt zijn gearriveerd om ons een hart onder de riem te komen steken, gaat het daarna een beetje fout. In een mum van tijd kijken we tegen een 7-3 achterstand aan en moeten de Stekense kopmannen de zaak proberen recht te trekken. Het worden twee vijfsetters, waarin Jeroen de duimen moet leggen tegen Johan en Christophe met het kleinste verschil met de zege gaat lopen tegen Siemen. Eerlijk verdeeld, maar daar schieten we niets mee op.

8-4 en het nakende puntenverlies lijkt vooral Manu een heropleving te bezorgen. Deze week niet met het kapmes, maar met stevige forehandspins drukt hij Tim achteruit. Maar naar mate de wedstrijd vordert, treedt een ander wapen op de voorgrond. Ik zit er bij en kijk er naar: zijn tegenstander begint Manu's service steeds slechter te retourneren en als hij er in de laatste twee sets één terug op tafel krijgt, zal het veel zijn. Met een "Mag dat wel, zoveel punten met de service?" lijkt hij nog oprecht te hopen op een of ander obscuur reglement, maar helaas. De rallypunten doen er in zo een situatie nog weinig toe.

Ondertussen vecht ook Yves nog voor wat hij waard is. Bryan doet uiteindelijk zichzelf de das om: zijn eigen zweetdruppels verhinderen hem een paar keer in de loop van de vijfde set om de bal ietwat normaal te raken en ook de laatste bal wordt zo'n uitschuiver.

8-6! Everything to fight for... en toch gebeurt dat niet. Zowel Jeroen als Christophe lijken leeggespeeld en krijgen een kansloze 0-3 om de oren.

Jeroen 2, Christophe 2, Yves 1, Manu 1

De avond wordt afgesloten met pasta en pintjes, met smakelijke maar ook wansmakelijke verhalen, een alcoholcontrole, met verve doorstaan, en een bezoek aan Ronald McDonald.

We leken er misschien dichtbij maar uiteindelijk verliezen we terecht en staan we na 3 speelweken, met een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag, ergens rond het midden. Volgende week trekken we naar Vilvoorde, dat nu nog een puntje achterop hinkt maar waar we misschien een gaatje kunnen slaan met de ploegen uit de degradatiezone.

Tot slot nog een bericht voor de A-ploeg: onze Pieter kregen we graag gewassen en gestreken terug, dank u!

Bijlages: 

Sponsors