Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene A gaat ten onder in het verre Malonne

Toon De Block

Voor de 3de opéénvolgende week konden de boiz van the A-team op verplaatsing. Deze keer was het Maichel die chauffeur van dienst was. Dakske open, muziekske luid en knallen maar! Good times.

Malonne A  heette de tegenstander, een ploeg die volop voor de titel zal gaan. Zij traden dan ook aan met 3x B2 en 1x B4. Op papier moesten we dus niet zo zeer onderdoen. De zaal op zich bood ons veel ruimte, een goeie sportvloer maar het licht ... nergens te bespeuren. Ik overdrijf natuurlijk maar de tafels waren enorm slecht belicht waardoor de bal wel eens uit het gezichtsveld dierf te verdwijnen. Het leek wel alsof de mannen van Malonne tijdens de rally 1 of andere verdwijnseltruc uit Harry Potter hanteerden om ons zo het leven zuur te maken.

Willem en Toon mochten van start waarbij Willem de jongste van de hoop trof, Nicolas Degros. De jonge knaap zou heel de avond op een zeer hoog niveau acteren en kon zijn 4 partijen winnend afsluiten. Toon kon die andere jonge knaap, Simon, nog afhouden met 3-1 cijfers.

Bart en Maiki vonden niet direct hun draai en dit in combinatie met wat tegenslag is natuurlijk nefast. We werden direct op achtervolgen gezet.

Ergens halverwege stond het al snel 6-2 voor de thuisploeg waarbij Willem ook van Simon kon winnen en Toon van Nicolas verloor. In hun 2de partij konden Bart en Maiki het tij niet keren. Geen pauze voor deze kerels en zij bleven dan ook aan tafel staan. Bart heeft het de laatste weken niet makkelijk, het wil maar niet meezitten. Ook in zijn 3de partij gaat hij met 3 nipte sets ten onder. Maiki sleept er tegen al dat jong geweld nog een belle uit maar Nicolas weet tijdig zijn vorm terug te vinden in de belle. Tussenstand : 8-2 en een ferme pandoering in de maak.

Willem en Toon kunnen dan elks hun 2de overwinning binnen halen waardoor Stekene terug wat dichter weet te komen. In hun laatste partij wist Bart ons serieus te entertainen met een wedstrijdje balonverdediging. Zeer mooi om zien, maar helaas geen overwinning. Maichel weet nog een vuist te maken tegen de B4-speler en snoept een set af maar moet uiteindelijk Simon feliciteren in 4 sets.

De laatste 2 partijen deden er niet meer toe maar Willem en Toon weten deze toch nog winnend af te sluiten waardoor de eindscore van 10-6 op het bord kwam te staan. Op zich geen slecht resultaat tegen een titelkandidaat maar achteraf gezien zat er misschien wel wat meer in. Nu, ondanks enkele overwinningen heeft het nog niet echt mee gezeten dus daar putten we zeker wat kracht uit.

Niet te geloven want volgende week.... een thuismatch! Iedereen content want dat betekent een zaal vol met supporters, drank, heerlijk tafeltennis, een gefrituurd hapje en wat nog allemaal! Davy en Evrard zullen ook content zijn, voor de verandering moeten maar 5 minuten in de auto zitten ipv. 5 uur (merci hé mannen!!).

Iedereen op post want ook de B-ploeg zal aantreden en wij kunnen allen uw steun goed gebruiken! Tot zaterdag, makkers!

Sponsors