Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene sleept puntje uit de brand

Toon De Block

De 2de thuiswedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma. Na 3 weken road tripping snakten de boiz wel eens naar een Pizza Italia van de sponsor en waren we dus content dat het deze keer aan iemand anders was die voor enkele uren de baan op mocht. 

Châtelet was de tegenstander van dienst. De afgelopen weken hadden ze telkens een sterke opstelling (3x B2 en 1x B4) en ook in Stekene kwamen ze sterk optreden (3x B2). Enkel hun 4de man was afwezig door een blessure en werd vervangen door een E4-speler. Er zat dus misschien wel puntengewin in.

Bij Stekene was er eerst wat paniek want Willem kon misschien niet aantreden door werkredenen. Steve Beniers werd dan klaargestoomd om in te vallen maar het was toch uiteindelijk Willem die zich vrij kon maken. Al een chance voor onze tegenstanders, Steve had ze zeker onder tafel gedronken! Een chance voor ons dat Willem wel kon spelen, hij zou die avond als een wervelwind de tegenstand wegblazen.

Maichel en Bart lieten beiden weer heel wat moois zien maar slagen er nog niet echt in om uit de startblokken te vertrekken. Bart was weer de pineut van de avond. Hij vocht zich terug in de wedstrijd tegen David Renard om vervolgens op matchbal te komen! Een gewonnen rally wordt toch nog verloren door een touché en als je de 2 punten nadien telkens verliest met een netje en kantje kan je niet anders dan je pallet weggooien uit frustratie. Bart die weer met 2-3 ten onder ging. Frappant was vooral de reactie van de tegenstander toen hijzelf een touché tegenkreeg in zijn volgende wedstrijd en een hele klaagzang afstak over hoe het telkens toch wel niet meezat ... 

Bart weet dan geen vuist meer te maken tegen Tom en Alain maar kan uiteraard de E4-speler opzij zetten. Ook voor Maichel wil het nog niet echt meezitten. Maiki laat continu mooie dingen zien maar moet nog net dat tikkeltje ervaring opdoen om wedstrijden af te maken, dat zit er zeker aan te komen!

Toon was ook niet in zijn sas. Hij verloor zowel van Tom als Alain maar kan nog een extra match uit de brand slepen. 

Het was vooral Willem die het verschil kon maken. Met gemak zette hij Châtelet op zijn eentje opzij waardoor Stekene een 8-8 kon behalen tegen deze sterke ploeg. Een extra punt is altijd welkom en was op voorhand zeker niet verwacht.

Stekene staat hierdoor momenteel op een plek in de middenmoot. Mooi dus! Op naar volgende week waar Smash Dolfijn op het programma staat. Ongetwijfeld een toffe match waarbij we hopelijk met puntengewin huiswaarts kunnen keren.

Grtz! BITW

Sponsors