Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Overzicht A-ploeg : Speelweken 11-12

Toon De Block

Speelweek 11 : Stekene A ontvangt een vervroegde kerst

 

De laatste match van de heenronde beloofde nog een spannende affiche. Met 3x B4 en 1x B2 is Palette Bon Secours een sterke tegenstander.

De verrassing was dan ook groot toen we enkele dagen voor de match het nieuws mochten vernemen dat Palette forfait gaf.

Niet dat we daar echt om gaven. Een weekje extra rust en 3 extra punten. Een vervroegd kerstcadeau dus!

 

 

Speelweek 12 : Stekene A nipt ten onder tegen Manage A

 

Afgelopen zaterdag mocht Stekene A de aftrap van de terugronde nemen tegen Manage, een steeds geduchte tegenstander. 

Bart had een familiefeest en het was Yves die ons als 4de man ter hulp schoot (many thanks!). Manage kwam opdagen met hun gekende ploeg, 2x B2 en 2x B4.

Na een lange rustperiode  is het voor iedereen toch altijd wat aanpassen. Dat beetje roest moet er afgespeeld worden en het duurt ook niet lang vooraleer er hier en daar wat kleine foutjes tevoorschijn kwamen.

 

Yves had troubles tegen opslagkanon Christofer (B2). In het spel moest hij echter niet veel onder doen maar een goede opslag blijft altijd een sterk wapen. Maichel mocht van start tegen Marc (B2) en liet in de eerste 2 sets enkele mooie dingen zien. De chance is echter in het nieuwe jaar nog niet gekeerd en beide sets gaan verloren met het kleinste verschil. Tegen Marc weet je dat het dan wel eens moeilijk kan worden en zo was het ook. 0-2 tussenstand. Willem en Toon kunnen de bordjes terug gelijk krijgen door respectievelijke Ludo (B4) te kloppen en Munoz (B4). Toon had wel een 5-setter nodig.

Vervolgens laat Yves zien waarom hij echt wel meer in zijn mars heeft. Hij speelt Marc enkele sets van het kastje naar de muur en tactisch gezien voerde hij het juiste plan uit. Marc is en blijft echter een enorm vaste speler en vanaf de rally wat langer duurde moest Yves passen. Op ervaring trekt Marc toch aan het langste eind. Ook in zijn 2de match zit het allemaal niet mee voor Maichel. Wederom neemt hij met gemak afstand van zijn tegenstander in set 1 en 2 maar moet uiteindelijk beide sets afstaan met het kleinste verschil. Dat er dan frustraties zijn is begrijpelijk. Ook hier zat er meer in. Opnieuw een kloofje voor Manage, 2-4. Willem en Toon moeten beiden een set toestaan aan hun tegenstander maar winnen al bij al nog vlot hun 2de partij,  4-4.

 

Na de pauze, het begon toen ook hevig te regenen en te sneeuwen, brak de strijd om de punten hevig los. Yves speelt opnieuw de pannen van het dak tegen Ludo en drijft hem tot het uiterste maar opnieuw blijkt Ludo uiteindelijk iets vaster te zijn. Maichel lijkt erdoor te komen en zet Munoz in de achtervolging. Munoz weet echter terug te vechten en trekt de wedstrijd naar zich toe. 4-6. In de heenronde kon Toon voor het eerst winnen van Marc en ook nu kon hij het zelfde spel op tafel leggen. Willem komt snel 2-0 voor tegen Christofer die op zijn beurt niet beter wist en op Willem zijn opslag begon te zagen. Willem was hierdoor even uit zijn lood geslagen maar kan de wedstrijd toch binnen halen, 6-6.

 

In het laatste rondje zet Yves zijn sterk spel verder. Hij komt 0-2 achter te staan tegen Munoz maar trekt er toch een belle uit. Een droomstart van 3-0 draait echter uit op een 4-11 eindscore. Een match was zeker verdiend geweest maar soms heb je zo van die avonden waar je uiteindelijk met lege handen achter blijft. Ook Maichel komt 0-2 achter te staan en vecht terug tot een belle. Deze 5-setter loopt gelijk op tot 7-7 waarna enkele kleine foutjes de match bepalen in het voordeel van Ludo, 6-8. Christofer had al een kwak of 5 op en sloeg er af en toe nog wel een bal op maar daar bleef het bij. Toon wint ook zo zijn laatste partij. In zijn laatste partij slaagt Willem er telkens in om in de eerste 2 sets een kloof van 5 punten op te bouwen maar staat de sets toch nog af aan Marc. Met een 19-17 score trekt hij set 3 naar zich toe maar set 4 gaat onverbiddelijk naar Marc. Finale score : 7-9 voor Manage.

 

Op voorhand was het geweten dat dit een nipte match zou zijn en dat alles mogelijk was. Op Manage was de score nog 8-8, deze keer gingen ze aan de haal met de 3 punten. Volgende week een verre verplaatsing naar degradatiekandidaat Perwez. We zijn nog maar net halfweg het seizoen maar voor Perwez lijkt het behoud nu al onmogelijk. We gaan dan ook op volle kracht naar daar en vol voor de 3 punten.

 

We'll keep u posted!

BITW

Sponsors