Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Terugblik 15 - "Als 3de 3de waarschijnlijk van 4de naar 3de" - VTTL F

Kevin De Wolf

Na de heenronde was voor de F-ploeg nog alles mogelijk (lees hier het verslag van de heenronde).

De terugronde werd uitzonderlijk aangevangen met de voltallige vaste ploeg (Mike, Evrard, Laura en Kevin) en een 8-8 gelijkspel tegen Melsele. Dit was meteen ook de laatste keer met de vaste 4 voor het seizoen. Tegen Kruibeke kwam Johan nog eens uit de E-ploeg overgewaaid en vanaf speelweek 14 kwamen telkens minsten 2 spelers de F-ploeg naar de top van het klassement helpen. Want de keuze was gemaakt: de F-ploeg moest over naar 3de provinciale met het oog op het aanstormend jeugdtalent.

Tegen Buggenhout en leider Zele werd telkens een puntje verloren, maar naast deze 2 gelijke spelen, werd alles gewonnen. Het eindresultaat is de 3de plaats in het klassement, met evenveel punten als Merelbeke, dat echter met 1 overwinning meer de 2de plaats inpikt.

Enkel de eerste 2 promoveren rechtstreeks naar 3de provinciale. Als 3de maak je nog kans, maar daarover beslist de eindronde tegen de 3de's van de andere reeksen 4de provinciale. Ook de beste 2 uit die eindronde zijn zeker van promotie. Dit lukte op 10 mei echter net niet, maar het is waarschijnlijk dat de F-ploeg als 3de 3de alsnog overgaat. Er gebeuren altijd wel rare dingen in hogere reeksen die voor bijkomende stijgers zorgen in de onderliggende reeksen.

Graag richt ik nog een woordje van dank aan de vaste ploegmakkers Mike, Evrard en Laura voor de goede ploegsfeer. Een dankwoord moet zeker ook naar Johan, Andy en Geert. Zonder hen was het behaalde resultaat quasi onmogelijk geweest. Verder nog merci aan de invallers die de ploeg telkens voltallig maakten. Tot slot een speciale vermelding voor Liam en Jens. Hen kan je moeilijk invallers noemen. Ook al kwamen ze vanuit 5de provinciale, dit aanstormend jeugdtalend was gerust 'versterking' te noemen.

Sponsors